Земеделци от борсата край Кърналово скастриха премиера Кирил Петков, че е окъснял за обиколката си около сергиите. Премиерът пристигна следобеда на място, но хората му съобщиха, че работата кипи с пълна пара още от 4 сутринта.

Подкрепа от държавата за дребните производители поискаха земеделците, а Петков смело даде телефон за контакт с министъра на земеделието Иван Иванов и обеща да съдейства за среща.

„Проблемите са ни много, с виртуални приемни не става. Искаме контакт с министъра. Не може да се мисли само за браншовиците, проблемите на дребните производители са също много. Аз, например, гледам зеле, което обирам лятото. Ако не почистя нивата, тя става гора. Но ако дойдат на теренна проверка през октомври и видят, че е орано, ще ми спрат подпомагането. Разходите ни са много, осигуровките са много тежки. На 58 години съм и сама се боря, съпругът ми почина. Двамата ми синове са в Испания. Върнете децата ни от чужбина.”, коментира от сергията си на пазара една от земеделските производители.

Колегите й бяха категорични, че ставката от 20% за ДДС е много висока, поискаха също подпомагане за покриване на високите сметки за ток и газ. Настояха и за среща с министъра на финансите Асен Василев.

„3,20 лв. ни струва да произведем българския домат в момента. А до клиента ще отиде на цена от 6-7 лв., защото има много прекупвачи. Салата тръгва от нас на 40 ст., а по магазините се продава 1,8 лв.”, бяха коментарите на производителите.

В Сандански на ушенце санданчака сподели на премиера за имот проблем.

Днес премиерът беше също в Благоевград и Сандански. До него се добра дама, която на уше му сподели за свой проблем, тя заяви, че имотът й е бил заграбен.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here