Явор Мертекчийски от Гюргево е единят от 3 -мата починали в зверската катастрофа край Дупница

Снимка: 4ВЛАСТ

Явор Мертакчийски е единият от тримата починали в зверската катастрофа край Дупница тази сутрин. Другите двама са от района на Самоков. Единия е издъхнал в линейката! Момче и момиче, и двамата на около 20 години, са откарани в частната болница. Над 20 лекари са мобилизирани по спешност и се борят с всички сили за живота им. Момичето е в много тежко състояние, сериозно премазано и обезобразено. „В общинската болница няма нито една обслужена тежка катастрофа. Докторите в общинската само чакат заплати, нямат нито една операция. Докторите в хирургия на на общинската болница само правят превръзки и имунизации, не операции, за да взима по 10 лв. на игла и 20 лв. на превръзка. Здравеопазването през Спешния център е под всяка критика. Линейките са празни, екип от 10 шивачки могат да бъдат обучени за 1 месец да интубират, а тези от спешното не искат и не могат да осъществяват реанимационни мероприятия. Човекът е умрял в линейката! Общинският съветник от ГЕРБ Емил Гущеров иска дупничани да наливат още пари в общинската болница през бюджета, понеже докторите имали нужда от още пари.

Йордан Йорданов и Емил Гущеров от ГЕРБ са категорични, че общинската болница на Дупница е върхът, но но мълчат по въпроса, защо няма нито една спасителна операция на лекарите в нея, няма и нито една пресконференция за лошото състояние на екипите на Спешния център, които са сведени до транспортна фирма, десетилетия не са научени да интубират пострадал, нещо което в САЩ се прави от полиция, пожарникари и планински спасители.

Често отделенията се стопанисват като частни, тарифата е 80 лв. за настаняване, обикновено за фалшиви болнични.“ – пишат на редакционните ни телефони десетки жители на Дупница, възмутени от върховното безобразие в здравеопазването на Дупница.“

При тежка катастрофа днес в района на летището край дупнишкото село Крайници са загинали 3-ма души, а други 2-ма са в критично състояние.

Челно са се ударили лек автомобил Сеат и Шкода на „Самоковско шосе“. Загинали са двамата водачи на автомобилите, както и пътничка от Сеат-а. Други двама души са закарани в болница в критично състояние, съобщиха от ОД на МВР Кюстендил.

В момента инцидентът се обслужва, пътят е отцепен, а на място движението се регулира от пътни полицаи.

По първоначална информация ударът е настъпил след неправилно изпреварване на единия от автомобилите.

Очаквайте подробности!
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Полицията е необратимо корумпирана и мързелива. Промените завариха там децата на „активни борци“, които смятаха милицията като място за големи заплати и върло лежане, сега са внуците им. Всичко това трябва да се изгори до корен и да се започне пълна подмяна от горе на долу с хора с некомунистическо мислене, а не само за облаги, привилегии, рушвети, рекет! Грозни неща се носят за бивши и настоящи шефове там, крайно време е да се наблъскат плътно по затворите! В прокуратурата е същото!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here