„Казвам се Пламен Соколов и бях свидетел по дело срещу Бойко Борисов. От другата страна беше Севдалина Арнаудова.”, това обяви изненадващо на днешната сесия екскметът на Дупница, който от микрофона се ожали от репресии от страна на ГЕРБ.

„Ясно, прави се на премиерd Кирил Петков. Това е новото му творческо превъплъщение!“ – коментираха помежду си съветниците в бурен смях.

„На 10 ноември свидетелствах по делото в Софийски районен съд във връзка с групировка в нашия град. На 14 ноември бяха изборите, а на 17 ноември групировката ГЕРБ се опита по някакъв начин да малтретира фамилията ми. Такова нещо през ум не ми е минавало. Зададен ми беше въпросът „къде е сега баща ти?”, обяви Соколов. Не пожела да уточни за какво дело става въпрос, за какво малтретиране след делото говори. Нееднократно повтори, че при кърпенето на улици в Дупница искал да заплати, за да се асфалтира пространство от около 5 кв.м пред дома му. Когато попитал към кого да се обърне, му отговорили: „Питай Тоци”! Не стана ясно и кого е питал.

Съветници коментираха под сурдинка, че Пламен Соколов, който беше един от лидерите на СДС в Дупница преди години, през миналата година пристана на червеното острие Мая Манолова и организира кампанията й в Кюстендилско. Сега тя си го била харесала за свидетел срещу Бойко Борисов в СГС, но напразно.

Христо Терзийски държи икона, която местен бизнесмен подари на Бойко Борисов при визитата му в дупница във вторник.

Борисов на 03.02.2022 година осъди Мая Манолова.

Така и не стана ясно на какви престъпления на Бойко Борисов, факти и обстоятелства е станал очевидец Пламен Соколов, най- вероятно се е натъкнал, като и премиерът Кирил Петков на коментари от Гугъл“.- коментираха в залата присъстващи.

Като писахме, бившият премиер Бойко осъди лидера на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова за 10 000 лева плюс лихвата и дължимите разноски по делото, съобщават от Софийския районен съд.

Причината – на 1 ноември 2019 г. в предаването „Лице в лице“, както и в брифинг, излъчен във Фейсбук, Манолова „изнесла обидни думи и изрази по отношение на Борисов“.

В интервюто си тя казва: „Тази сутрин във вашата телевизия беше един арогантен човек, който избълва редица клевети, обиди и грозни внушения. Срам ме е заради него, срам ме е, че това е човекът, който ни представлява пред света“.

Бившият премиер твърди, че тези думи били унизителни и обидни за него, възприел ги „изключително тежко“ и били накърнени „личната му чест и достойнство“.

„Представили са образа и личността му в негативна светлина пред неограничена аудитория от зрители на предаването с цел засягането му публично, вследствие на което претърпял неимуществени вреди, изразяващи се в психологически, душевни и емоционални болки и страдания“, се посочва в решението на съда.

В предаването също така Мая Манолова обвинява Борисов в престъпление, което съдът отсъжда като клевета.

Отправеното обвинение е следното: „Човекът, който пусна братя Галеви да избягат от правосъдието, докато беше премиер, твърди, че те били фактор в изборите за София. Никога не съм била техен адвокат, никога не са работили за мен, но за него – да, за ГЕРБ – да. Те са работили за техните кампании.“

Борисов посочва, че „посочените твърдения са неверни и позорящи, които са от естеството да предизвикат негативна обществена реакция и недоволство в обществото, насочвайки общественото внимание към събития, които никога не са се случвали…“.

Решението подлежи на обжалване.

„Пламен Соколов се опита да каже от микрофона, че синът му е бил спрян за проверка от органите на полицията, които му подхвърлили наркотик по поръчка на ГЕРБ и му казали „Къде е сега баща ти?“, така иска да внуши, че синът му не употребява наркотици, както гласи бюлетинът на полицията. Това няма как да го постигне.“, споделят съветници.

От микрофона Пламен Соколов изрече серия обидни квалификации към кмета на Дупница инж. Методи Чимев, за които може да го постигна съдбата на политическия му кумир Мая Манолова, чудеха се съветници.
Вижте видеоканала ни:


2 КОМЕНТАРИ

  1. Защо пишете измислици? Къде има официален документ / бюлетин с твърдение, че д-р Петър Соколов е употребявал наркотици? Май само в болното въображение на някои хора от ГЕРБ?! Ако имате такъв документ публикувайте го да го видим всички, ако нямате не пишете празни твърдения, защото това е за съд!

  2. Разбира се, че няма никакъв документ! Единствените противници на ГЕРБ в Дупница са д-р Соколов и Първан Дангов и нормално всички атаки са към тях и семействата им – защо не пишат нещо за семейството на К. Костадинов или на Хаздай? Защото там всичко е купено …

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here