Бой в новата галерия в Дупница! Братът на съветника Севдин преби зетя на уредника Катя Димитрова

Уредничките на двете галерии в Дупница Катя Йоцова и Катя Димитрова.

Кръв опръска новопостроената галерия в Дупница, която беше открита в края на декември. Пострадал е зетят на уредничката Катя Димитрова, който е бил зверски ударен по главата с твърд предмет пред очите на 5- годишните им деца. Той е откаран в частната болница с контузии. Нападателят е брат на съветника Костадин Севдин- Емил от село Самораново. Емил Севдин работи към музея в Дупница, той е художник. Във вчерашния ден Севдин бил дежурен на първия етаж на галерията, където музеят е подредил изложбата „Шипка”. В края на работния ден той влетял в галерията и обидил Катя Димитрова. Очевидци разказаха, че имал този навик. Отправил забележка: „Не искам да чувам, че има някой в галерията”, крещял Севдин. Зетят на Димитрова опитал да го успокои: „Да, разбира се, заключваме.” Милите думи и любезностите не помогнали. С твърд предмет Севдин успял да удари мъжа по главата. „Имаше кръв в галерията. Катя плачеше, децата викаха. Малките се нуждаят от психологична помощ. Дъщеричката на пострадалия питаше дали ще види баща си жив отново. Децата бяха убедени, че той е умрял.”, споделят свидетели. Инцидентът втрещи целия град. Оказва се, че това не е първата подобна проява на Севдин. На 19 юли 2015 г. той влетял в Околийската къща, където и до ден днешен уредник е Катя Йоцова. Тогава бил в компанията на още четирима мъже, които се държали агресивно. Той заплашил Йоцова с думите: „Ще ти скъсам муцуната.” Тя извикала полицията, пуснала жалба и в прокуратурата. Така Севдин получил ограничителна заповед да не припарва до Околийската къща. Сигнал в полицията е пуснат и във връзка с вчерашния инцидент. Извършва се разследване, направен е оглед, заснета е кръвта в галерията. Текат и разпити на свидетели.

„Вчера служители на РУ Дупница са задържали 33-годишен мъж, който е отправил закана за убийство към мъж от с. Самораново. Конфликтът помежду им е възникнал на партерен етаж в сграда в центъра на града. Сигналът е постъпил в полицията чрез тел. 112. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.“, гласи обаче сводката от полицията във връзка със случая.

Днес бяхме на място в галерията. Катя Димитрова отказа да коментира инцидента, от нейни колеги се разбра, че е решена да напусне от страх да не се случи нещо по- лошо. Севдин не беше на място, той запазва правото си на отговор. В Дупница усилено се коментира, че дейността на Историческия музей в Дупница е нулева, особено заради ремонта на сградата на Младежкия дом, който тече вече от година. „Нямат експозиция. Повече от година нямат и помещение заради ремонта на Младежкия дом. Какво правят седем души? По веднъж в седмицата дават дежурства, като бранят изложбата „Шипка”, към която интересът е нулев. Може би на книга се водят на работа в Юндома. И какво правят там? Искаме Севдин да бъде наказан и да получи справедливост по закон.”, коментират дупничани. Потърсихме за коментар директорът на музея Анелия Геренска. Тя не беше дежурна в този ден. Изложбата днес пазеше Славянка Китов. Всички засегнати запазват правото си на отговор.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here