21 млн. лв. на масата! Зам.- кметицата на Самоков обясни на школските шефове как ще се харчат парите за образование

Разпределението на предвидените 21 млн.лв. за образование в бюджета на Самоков обсъди днес ръководството на общината с директорите на детските градини и училища. Зам.- кметът по финанси Сия Шехтанова представи основните параметри в бюджета за образование през тази година, като подчерта, че средствата за това перо са най- значителни, като представляват 31 % от общия размер. От тях 2,3 млн. лв. са предвидени за подобряване на материалната база. В сравнение с предходната година завишението е с 11% главно заради увеличени нормативите за изхранване на децата от предучилищните групи. Разпределението на средствата иначе става на база брой ученици.


Стана ясно, че за тази година ще се кандидатства с изготвения проект за физкултурен салон на ОбУ „Неофит Рилски” и СУ „Отец Паисий”. В процедура за избор на изпълнител е проектът за енергийна ефективност на сградите на спортното училище и „Отец Паисий”. През 2022 г ще се подготвят и проекти за дворните пространства на училищата, където не са ремонтирани дворовете.
Кметът Владимир Георгиев призова директорите да бъдат максимално активни и да се възползват от възможностите за финансиране, които ще предостави Министерството на образованието и науката.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here