Кметът на Разлог Красимир Герчев жали в съда свалянето му от поста: Незаконен състав на ОИК взе решението

Красимир Герчев

Кметът на община Разлог Красимир Герчев атакува в съда решението за прекратяване на правомощията му.

Както е известно, на 11 март Общинска избирателна комисия Разлог реши да прекрати правомощията на кмета във връзка с решение на ВАС по постъпила жалба от КПКОНПИ.

Герчев обаче вече е входирал в Административен съд-Благоевград жалба срещу акта на изборната комисия от курортния град с претенцията, че той е нищожен и незаконосъобразен. В тъжбата са изложени доводи за незаконен състав на ОИК-Разлог към момента на вземане на решението, оспорена е и автентичността на подписите, положени върху Решение №135 и Протокол №33 11.03.22г на ОИК-Разлог. Така във връзка с казуса е образувано вече административно дел. Съдът ще заседава по ключовия за Разлог казус на 28.03.22г от 10:00ч.

Припомняме, че кметът на Разлог попадна под ударите на Закона за конфликт на интереси заради проект за саниране на училище в Добринище. Градоначалникът съобщи, че е бил включен като част от екипа на проекта, за да се получат повече точки. Той беше категоричен, че е дарил на болницата в Разлог възнаграждението, което е получил по проекта. Въпреки това, сигнал за сключения договор е постъпил в КПКОНПИ.

Любопитното е, че на прага на ключовото гласуване за кметския пост заваляха оставки от ОИК Разлог. Сред поелите към изхода беше и председателят Елена Панчева. Така комисията взе решение за кметския пост без председател. Ден преди ключовото заседание за зам.- председател беше обявен Славчо Попов, който получи мандат да подпише като ръководител документацията.

ОИК заседава по казуса, въпреки че Красимир Герчев ги беше известил, че атакува решението на ВАС с искане на отмяната му.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here