Кметът на Поморие Иван Алексиев, председателят на Общински съвет Бургас проф. Севдалина Турманова, собствениците Даниел Стратев и Красимир Георгиев и кметът на с. Лъка Жасмина Димитрова прерязаха лентата

Автор: Анна ДОБРЕВА; снимки и видео:Георги РУСЧЕВ, Фрагман

Начело на медицинския екип застава светило в медицината – доц. д-р Георги Матев. Той бе дългогодишен началник на отделението по анестезиология и реанимация в УМБАЛ Бургас, а след това и изп. директор на същата болница.

Хоспис „Света Анна“ е с капацитет от 60 болнични легла, разположени в 37 стаи и два апартамента, с по 1 и 2 легла. Всички стаи са обезпечени със собствен санитарен възел. Сградата е оборудвана с асансьор, улесняващ самостоятелното придвижване или транспортирането на пациентите до различните етажи на хосписа. Повече информация и снимки на създадения по европейски стандарт хоспис вижте ТУК.

Целият медицински и академичен елит на област Бургас поздрави създателите на  супермодерния хоспис „Света Анна“

Остаряването е неизбежен процес в живота на всеки човек. В България осигуряването на достойното съществуване на хората в напреднала възраст и със здравословни проблеми все още е битка, която се води трудно. С мисъл за достигналите до този етап на живота и имащите нужда от грижи е създаден хоспис „Света Анна“ в село Лъка – спокойно място с удобна локация ( на 12 километра от Поморие и на 16 км от Бургас).

Днес специализираното заведение бе официално открито с тържествен водосвет. На събитието присъстваха светила в медицината, академичните среди, администрациите на Бургас, Поморие и Лъка, представители на големите частни и държавни болници в региона.

Лично поздравленията си към създателите на „Света Анна“ поднесоха кметът на Поморие Иван Алексиев, председателят на Общински съвет Бургас проф. Севдалина Турманова, заместник-кметът на Бургас по финанси, бюджет и икономика Красимир Стойчев, кметът на село Лъка Жасмина Димитрова, ректорът на Университет „Проф. доктор Асен Златаров“ проф. Магдалена Миткова, деканът на Медицински факултет Бургас проф. д-р Христо Бозов, д-р Лорис Мануелян, който е институция в здравеопазването на Бургас, собственикът на УМБАЛ „Дева Мария“ Семир Абумелих и др.

Желанието на екипа, който създавде на „Света Анна“, е възстановително-рехабилитационният център да осигури отлична среда за живот, както на възрастни хора, така и на пациенти, нуждаещи се от следболнична рехабилитация

 

„Мотивирани сме да покажем, че и в България пациентите могат да разчитат на професионални грижи и на домашен уют“, споделиха собствениците на  специализираното медицинско заведение Даниел Стратев и Красимир Георгиев

В хосписа е ангажиран екип от висококвалифицирани медицински и здравни работници с професионален опит в полагането на грижи за хора с увреждания, хронично болни, лица със слединсултни състояния и за терминално болни пациенти.

 

С голям принос за реализирането на целия проект е и проф. д-р Стоянка Петкова-Георгиева.

Неслучайно е избрано и името на хосписа – Света Анна, майката на Богородица – закрилница на дома и семейството. С мисъл за духовна подкрепа бе поднесен и подарък от кмета на Поморие Иван Алексиев.

Даниел Стратев и Красимир Георгиев приеха от градоначалника икони на Свети Георги Победоносец – закрилникът на Поморие и на Св. Дева Мария, осветени в манастира в морския град

 
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here