Щефът на полицията в Дупница Васил Йоцов и Георги Атанасов от ДАНС.

Полицаи, начело с шефа на полицията Васил Йоцов и общинари огледаха „Житейските скулптурни истории” на Александър Пройнов в Околийската къща в Дупница. Представянето на изящните статуетки събуди интереса и на председателя на Общинския съвет Костадин Костадинов, на архиерейския наместник на Дупница духовна околия отец Георги Паликарски, свещеник Тодор Точев от Кюстендилска духовна околия, общинари и др.

Изложбата откри отец Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия.

„Всичко това, което виждаме е изработено с много любов. Тези прекрасни фигури, – отбеляза архимандрит Исаак, – Александър Пройнов дарява, подарява… С тях се награждават достойни българи, за принос в различни сфери и за обществен принос, духовници, християни…“, сподели той и отправи покана към Александър Пройнов да представи своето творчество и в Кюстендил.

Александър Пройнов -АПЕР благодари за интереса към неговото творчество и поканата за изложба. Той разкри, че изработвайки своите скулптори, отправя различни послания. В творчеството си намира смисъла на будителството, което е във вярата, в надеждата, в любовта и в красотата.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here