Гербер №1 в Благоевградско Андрей Новаков изгря във фейсбук като Epic Bath Gay

Eвродепутатът и лидер на ГЕРБ в Благоевградско Андрей Новаков изгря като Epic Bath Gay. По модела на шегаджията от социалната мрежа, герберът се снима вдигнал високо табелка, с която обявява, че може да помогне при изготвянето на Плана за възстановяване. Липсва му единствено розовият халат и слънчевите очила, за да е мотамо с „колегата си”.

Радослав Кузманов и популярният му розов халат са хит в мрежата. Мъжът  обикаля различни градове и се снима със забавни, понякога и мъдри послания, изписани на картон.

Epic Bath Gay се щракна и в Кюстендил.

Явно вдъхновен от него, Новаков прибягна до този метод за комуникация с новата власт в страната.

Шегаджията не подмина и Перник.

„Не мога да повярвам, че се налага да пиша това. За пръв път в историята България внася повече пари в бюджета на ЕС, отколкото получава. България финансира Германия и Франция. Това е така, защото планът ни е отхвърлен отново, а и оперативните програми са до никъде. България държи рекорда в ЕС по брой отхвърляния на Национален план. А 24 държави вече получиха €74 млрд.
За пореден път – не е срамно да питаш, когато не знаеш. В ЕП има 17 българи, които това работим. Този международен резил трябва да спре.”, обясни герберът.

Брюксел го отложи с още един месец

Европейската комисия и българското правителство са се договорили за ново отлагане с един месец на оценката на българския план за възстановяване и растеж.

Крайният срок от предишното отлагане изтича днес, но сега стана ясно, че остава остава за 15 април. Това е четвъртото отлагане на българския план. Общият ресурс, който страната трябва да получи в следващите години, е 12,9 милиарда лева.

Документът беше внесен в Брюксел от служебното правителство на Стефан Янев през октомври 2021 г., но комисията го върна с множество критики и новото правителство реши да го пренапише. Промените предвиждат сериозни промени в сектор „Енергетика“ – страната се отказа от изграждането на газова електроцентрала и ще затвори някои от въглищните мощности, но без трите големи централи в Маришкия басейн.

Днес от Еврокомисията заявиха, че водят конструктивен диалог с българските власти и са близо до финализирането на работата по плана. От институцията изразиха надежда, че оценката може да е готова и преди 15 април.

След като получи зелена светлина от Еврокомисията, планът на България трябва да бъде одобрен и от финансовите министри на страните от ЕС.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here