На извънредна сесия днес на ОбС- Разлог избират временен кмет на мястото на отстранения Красимир Герчев

Инж. Красимир Герчев
Председателят на Общински съвет в Разлог д-р Мария Копанарова свиква днес от 16 часа извънредно заседание за избор на временно изпълняващ длъжността на кмет в община Разлог на мястото на отстранения в петък от ОИК Красимир Герчев, за да бъде избран временно изпълняващ длъжността кмет на община Разлог , съобщава на сайта си Общината.
Общинските съветници ще вземат решение и за актуализиране на представителството на община Разлог в Общото събрание и в Управителния съвет на сдружението с нестопанска цел „Местна инициативна група – Разлог“.
По всяка вероятност за вр.и д. кмет на Разлог ще бъде избран настоящият заместник-кмет по социалните дейности Венцислав Гърменов.
Припомняме, че настоящия кмет Красимир Герчев бе отстранен заради решение на ВАС, с което върховните магистрати признават конфликт на интереси за Герчев, тъй като в качеството му на кмет е бил и ръководител на проекта за реновиране на местно училище.
На заседание на ОИК в петък 11 март седем членна комисия на общинската избирателна комисия в състав: Мария Прешелкова, Славчо Попов, Любомир Влайн, Михаела Клечерова, Костадинка Кърджиева, Иван Цирков и Любка Карамфилова, взеха единодушно решение за прекратяване правомощията на кмета инж. Красимир Герчев, поради влязло в сила решение на ВАС за установяване на конфликт на интереси.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here