Георги Хаджийски

Пари за асфалтиране на улици, направа на нов водопровод и почистване на сметищата иска от Бюджет 2022 кметът на самоковското село Драгушиново Георги Хаджийски. Той се надява през тази година да се изпълни желанието на жителите на селото за ремонт на футболното игрище, макар до сега исканията му да удрят на камък. Точно заради това Хаджийски публикува списъка с предложенията, които е входирал до общината.

Както е известно, в предстои обсъждането на бюджета за тази година, а общината обявиха, че приемат предложения за харчовете.

„Всяка година внасям такива предложение. Това е моето 7- о. Нито веднъж до сега кметът Владимир Георгиев или зам.- кметицата Сия Шехтанова не са обсъдили с мен тези предложенията. Затова реших сега да ги публикувам преди да потънат в архивите на общината. Всяка година ходя на публичното обсъждане на проектобюджета, всяка година поставям въпроси, внасям предложения и за делегирани бюджети кметствата. Процедурата е абсурдна както всичко в Самоков. Седма година нямам отговор, седма година не се спазва процедурата по Закона за публичните финанси.”, споделя кметът на Драгушиново.

А иначе той иска да се положи асфалт на улици без настилка, да се отпуснат средства за довършване на водопровода в село Драгушиново – полагане на водопроводни тръби – 150 линейни метра. Надява се да се отпуснат средства за почистване и рекултивиране на терени, общинска собственост, силно замърсени с битови отпадъци. Също и да се изгради площадка за биологични отпадъци в с. Драгушиново.

В плановете е и реконструкция и модернизация на футболно игрище, за което жители на село Драгушиново са входирали искане до кмета.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here