Очаквано: С 497 гласа „за“ и 1 „въздържал се“ Румен Христов остава начело на СДС

С 497 гласа „за“ и 1 „въздържал се“ Румен Христов беше преизбран за председател на СДС, съобщиха от партията.

На 25-тата Национална конференция на СДС, проведена днес в Бургас, беше представена и следната политическа декларация:

„СЪЮЗЪТ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ

като най-старата дясна, демократична и антикомунистическа партия в България, участвала най-активно в осъществяването на прехода от тоталитаризъм към демокрация, от планова към пазарна икономика, от изолацията на „Желязната завеса“ към свобода и членство в НАТО и ЕС, осъжда войната срещу Украйна, предизвикана от имперските амбиции на Кремълската върхушка, олицетворени от Путин.

Три десетилетия след края на „Студената война“ и събарянето на Берлинската стена, сме изправени пред безпрецедентно потъпкване на идеите и принципите на свободния свят.

Путин извършва престъпление срещу Украйна и нейния народ.

Там живеят и стотици хиляди етнически българи, наши братя и сестри, които също са жертва на агресията, заедно с целия украински народ!

В 21-ви век отново умират невинни хора заради нестихващи мегаломански апетити за власт и заграбване на чужди територии.
Това е война не само срещу Украйна, а хвърлена ръкавица в лицето на мира, като висш идеал на цялото човечество“, гласи част от нея.

От СДС призовават цялата „демократична общественост в България да се обедини и да забрави дребните си, на фона на войната, неразбирателства, за да даде мощен отпор на всякакви хибридни опити за оправдаване на нападението над Украйна“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here