Битката за Разлог! ОИК пренебрегна молбата на кмета за отмяна на секирата от ВАС

Иван Гюров и Красимир Герчев.

ОИК Разлог не пожали кмета Красимир Герчев, въпреки че той се бори за отмяна на решението на ВАС за прекратяване на правомощията му.
Както съобщихме по- рано, изборната комисия гласува за прекратяване на правомощията на градоначалника. След заседанието стана ясно, че комисията е получила уведомление от Герчев, с което той моли да не бъде приемано решение за прекратяване на правомощията му. В документа той посочвал, че вече е депозирал молба за отмяна решението на ВАС, за което е входирал молбата.
От ОИК Разлог обаче са решили, че въпросната молба няма отношение и за пристъпили към обсъждане на съдебното решение.
„Комисията счита, че молбата за отмяна на влязло в сила решение не спира изпълнението на вече влязлото в сила решение на ВАС за наличие на установен конфликт на интереси по ЗПКОНПИ.”, пише в мотивите.
Както е известно, Герчев попадна под ударите на закона заради договор по проект за саниране на училище, по който му се полагало възнаграждение от 7000 лв. Той беше категоричен, че е дарил сумата, а включването му в проекта е формално с цел получаване на повече точки.

Любопитното е, че на прага на ключовото гласуване имаше напуснали комисията. Сред поелите към изхода беше и председателят Елена Панчева. Това наложи рокади в състава, днес ЦИК обяви Славчо Попов за зам.- председател. Той беше упълномощен да представлява ръководството на ОИК. Най- новият член пък е Любка Карамфилова.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here