Майка с две момчета от Украйна пристигнаха в Кюстендилско

Пламен Илиев

Първите бежанци от Украйна пристигнаха в Кюстендил. Вече втори ден семейство бесарабски българи са на спокойно, топло и сигурно място в кюстендилското село Соволяно. Това са майка с две момчета във втори и четвърти клас.

Те са пристигнали в Кюстендил в събота в късния след обяд и са били посрещнати на автогарата от общинския съветник Георги Петров. Той доуточни, че един куфар е бил единственият им багаж и те ще се нуждаят със сигурност от дрехи и обувки.

Кметът на село Соволяно Пламен Илиев каза, че семейството се чувства добре. Намират се при семейни приятели в селото в много добри условия. Илиев добави, че ще подаде необходимите документи за помощ в БЧК, както и до полицията, за да ги направи жители на селото.

„Имаме уговорка с майката на момчетата да дойдат при мен в кметството, за да ми дадат размери на техните якета и обувки. Бащата не е с тях, тъй като е моряк и в момента е на път“, обяви Илиев и допълни, че друго семейство пенсионери също е в готовност да приеме 4-членно семейство от Украйна, като им предостави подслон и храна.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here