Състезатели на ски клуб „Юлен“ с подиуми в Румъния

Юношеският национален отбор по ски алпийски дисциплини взе участие в стартовете от календара на ФИС в Пояна Брашов – Румъния.
В състава на отбора бяха включени четирима състезателите на ски клуб „Юлен“- Юлия и Калин Златкови, Иван Главчев и Борислав Хаджистоянов. Румънския курорт всяка година събира елитни скиори както от страната, така и от чужбина. Тази година 10 страни изпратиха своите отбори да се борят за челните места в гигантския слалом и слалома.
 
Две първи места на слалома и второ и трето място на гигантския слалом за Юлия Златкова, а брат й Калин зае второ и четвърто място в слалома и трето място в гигантския слалом.
Въпреки, че не успяха да се преборят за медали Борислав Хаджистоянов и Иван Главчев подобриха значително позициите си в ранклистата на Международната федерация по ски (ФИС) и в двете дисциплини.
След тях към румънския ски курорт Пояна Брашов отпътуваха техните съотборници във възрастовата група U14-U16. Отборът на ски клуб „Юлен“ беше в състав от три момичета и три момчета. Поради тежките метеорологични условия и натрупалия пресен сняг състезателите се състезаваха само в провелият се на първи март слалом.
Момичетата на ски клуба се представиха блестящо, като в категория U14 Елена Главчева се качи на подиума с трето място, Лъчезара Пиришанчина се нареди на престижното пето място, а в категория U16 – Станислава Слаева се класира осма.
За купа „Пояна Брашов“ традиционно вече няколко години ски клуб „Юлен“ изпраща най-добрите си състезатели, които показват своята отлична подготовка и конкурентоспособност в световния детски елит.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here