Копачка за криптовалута откри Димитър Марков в Разлог, полицията води разследване

Общинският съветник Димитър Марков в Разлог „хвърли бомба“ на последното заседание на съветниците, като оповести, че е монтирано странно устроиство, което е супер мощен компютър за електронни пари, които лапа яко ток.

„На 23.02.2022 год. с колега общински съветник г-н Христо Зайков, получихме сигнал, че в местността „Стъпалата“ на Голак, е монтирано нерегламентирано устройство, което не е част от Общината или от фирмата, която поддържа камерите за видеонаблюдение, те всъщност не знаят на кой е това устройство. Тази сутрин получих обаждане от шефа на Полицейското управление, и със разследващи полицаи, представител от Община Разлог и представител на фирмата, която поддържа камерите за видеонаблюдение и отидохме на Голак да установим, какво в действителност е това и от това което научихме е, че това е копачка за криптовалута. Аз не обвинявам никой, но според мен не може обикновен човек да отиде и да монтира това устройство, защото постоянно има движение за хора.“ каза съветникът.

Кметът, инж. Красимир Герчев веднага взе думата за коментар:

„По принцип, тази точка за видеонаблюдение има предистория е монтира още през 2014 год. по съвместен проект „Стъпалата“ с Община Гевгелия – Македония. Интересното е, че преди три години, дойде писмо  от главния секретар на комисията с пълни предписания за поставяне на тези съоръжения. Най- интересното е, че тези камери се наблюдават и пълната информация от предаването им се предава в дежурната стая на полицията, както и всички камери на територията на Община Разлог, затова ако някой се е качвал и е монтиран и демонтирал съоръжения по тези камери би следвало дежурния в полицията да го е видял. На мен също ще ми е интересно да разбера резултатите от това разследване, като пак казвам, че сигнала се предава денонощно в дежурната стая на полицията. По спомен мисля, че паметта на тези сървъри държи около един месец.  За мен това също е много важен въпрос, защото когато някой е посегнал да монтира нещо по тези съоръжения, не е реагиране по съответния ред.“
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here