Мартеници и питка за здраве в Съдебната палата в Кюстендил

С пожелание за здраве, късмет и благодат, „Баба Марта изпрати Пижо и Пенда“ в Съдебната палата в Кюстендил. Всеки съдия и съдебен служител започна днешния работен, 1- ви март с настроение и усмивка. Пратениците на Баба Марта посрещаха на входа на съда с питка хляб и даряваха всеки с бяло- червения символ на българското единство.

„В белият цвят е втъкана чистотата на отношенията между хората, а червеният носи топлината на приятелството. Пожелавам здраве и благоденствие на всички българи“, каза председателят на Окръжен съд – Кюстендил, съдия Пенка Братанова.

Хората вярват, че баба Марта влиза само в много чиста и спретната къща. Традицията гласи още, че щастие и късмет носи онази мартеница, която ти е подарена.

За трета поредна година, Окръжен съд – Кюстендил и Районен съд – Кюстендил „посрещат Баба Марта в Съдебната палата“, с надеждата за здраве, чистота в отношенията и справедливост всекиму!

Предвестници на пролетта бяха: Румяна Воденичарска – деловодител и Владимир Владимиров – връзки с обществеността на Окръжен съд – Кюстендил.

Честита Баба Марта!

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here