Симитли отдаде почит към Апостола на свободата

Събитието започна с шествие, предвождано от барабанчик, начело на което застанаха кметът Апостол Апостолов, председателят на ОбС- Вилимир Александров и народният представител Стефан Апостолов

С ритуал по поднасяне на цветя и венци в Симитли бе почетена 149-та годишнина от гибелта на великия Апостол на свободата – Васил Левски.

Десетки признателни жители на общината сведоха глава пред живота и делото на Васил Иванов Кунчев в днешния съботен ден.

Събитието започна с шествие, предвождано от барабанчик, начело на което застанаха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет – Вилимир Александров и народният представител Стефан Апостолов.

 

Пред бюст – паметника на Апостола на свободата, разположен в мемориалния парк на Симитли на площад „Септември“, се събраха граждани и гости, зам.-кметове на община Симитли, кметове на селата от общината, общински съветници, служители на Общинска администрация, представители на образователни институции, културни дейци и други.

 

Венци и цветя в знак на признателност пред националния герой на България положиха и Blue brothers – Симитли, които са привърженици на ФК „Левски“ (София).

По повод годишнината от обесването на Васил Левски, ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли бяха подготвили кратък рецитал, посветен на Апостола на свободата.

Пред присъстващите бяха представени и едни от най – красивите български стихотворения, посветени на революционера, който бива убит, борейки се за свободата на България!
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here