Кривите тротоари в село Драгушиново, които затапиха портите на хората, стоят все още, месеци, след като жителите на селото алармираха за проблема. Днес хората отново се ожалиха в национален ефир заради некачествения ремонт, за който се броени 140 000 лв. на фирма „Само Строй”. В края на ноември драгушинци извадиха кирки, за да разбиват асфалта, защото от високия тротоар не можеха да си отворят вратите. Още тогава кметът на община Самоков Владимир Георгиев обяви, че ще направят проверка във връзка с ремонта. Три месеца по- късно нищо не се е променило.

Кметът на селото Георги Хаджийски заявява пред Нова тв, че след написана от него докладна до кмета на общината и внесена подписка от жителите на улицата с кривия тротоар е била извършена проверка. След направени замервания било установено, че действително ремонтът не отговарял на стандартите.

Както сме писали, проектът е финансиран чрез отпуснатите в края на 2020 година средства от държавата. Те са разпределени за ремонт на площада в селото и на уличната мрежа. Справка в Агенция за обществените поръчки показа, че община Самоков има два сключени договора за работа в селото с фирма „Само Строй”. Те са подписани в началото на месец август. Единият е за изграждане на тротоар на улица от О.Т. 29 до О.Т. 67 в с. Драгушиново с размери: 140/2=280/2=560 м2- двустранно. И друг на улица от О.Т. 43 до О.Т. 90 по рег.план на с. Драгушиново с размери: 650/2,5=1625/2=3250 м2- двустранно. Той е на стойност 118 729,92 лв. лв. без ДДС или 142 475,90 с ДДС. Другият договор касае ремонта на площада и е на стойност 145 792,14 лв. с ДДС.

„Целия тротоар съм изкъртила. Вратата ми беше зазидана, изкъртих всичко, за да мога да си я отворя и да влезе камион с дърва. Това е безсмислица. От къде ще се оттича водата? Всичко отива в основите на къщата. Всичко правя със собствени средства. Оградата ми беше съборена, когато фирмата дойде да положи тази ”красота”. Обръщам се към всички отговорници, техници , инженери, поемам своята отговорност заради вас. Рибарник ли ще правя аз пред и в дома си? Водата върви в основите на къщата и мазето. Кажете ми колко пари трябва да дам, за да направя нова ограда и от къде ще се отича водата? 40см трябва да слезе нивото и тогава да се направят нови тротоари, но истински. Това е един фалш и една подигравка за хората в Драгушиново. Ще хвана една фадрома да изкърти всичко, за да не ми се наводнява къщата.”, сподели в ефира на Нова 75 годишната Златка Гандиев.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here