Над 500 млади перничани изковаха Общинска стратегия за младежта, М. Жлябинков: Не ни трябва стратегия само на хартия       

Мартин Жлябинков

Над 500 младежи са дали предложенията си за това какви трябва са акцентите на Общинската стратегия за младежта в Перник. Документът днес беше подложен на обществено обсъждане. Стратегията е изработена от експерти, но на база директно допитване до младите хора, живеещи на територията на общината. В документа са заложени конкретни цели и стъпките за реализацията им за 9-годишен период, а целта е задържане на младите хора и създаване на по-качествена среда на живот за тях.

„Анкетата, в която се включиха над 500 пернишки младежи бе изключително важна, защото проучването подпомогна работата на всички, които участваха в разработването на проекта на Стратегията“, каза секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков по време на обсъждането. Той добави, че обикновено администрациите приемат документи, свързани с младите хора без да се допитат до тях и да потърсят мнението им и добрите практики, които младежките организации създават. „В Перник решихме да извървим целия път до написването на Стратегията за младежта заедно, за да не бъде тя поредният документ, който ще остане само на хартия. Идеята ни е не просто да разпишем едни правила, а да работим заедно с КСМП и младите хора на Перник“, заяви Жлябинков.

„Младите хора на Перник казаха от какво имат нужда и така общината ще може да се оползотвори не само свободното им време, но и да подпомогне развитието им“, обясни експертът Радост Раданова. Тя коментира, че младите хора са капитала на Перник и екипът на кмета Станислав Владимиров го е осъзнал.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here