Губернаторът И. Иванов и китайският посланик сближават градовете от Софийско с провинциите Дзянси и Хубей

Областният управител Иван Иванов подари на посланика на Китай у нас Н.Пр. Дун Сяодзюн българско вино

Активното сътрудничество между Софийска област и китайските провинции Дзянси и Хубей обсъдиха на среща днес областният управител Иван Иванов и посланикът на Китайската народна република у нас Н.Пр. Дун Сяодзюн. От администрацията на Иванов съобщиха, че това е първата среща на губернатора с акредитиран у нас посланик. „За мен е голяма чест, че съм първият дипломат, с който Вие се срещате“, заяви Н.Пр. Дун Сяодзюн.  Двамата декларираха продължаването на традиционно добрите отношения между българската област и китайските провинции. Софийска област има сключен меморандум за сътрудничество в областта на образованието с Народното правителство на провинция Дзянси през 2019 г. , както и за приятелство и разбирателство между младежите от двете страни, в това число участие на ученици в зимни и летни лагери, сключен през 2020 г.

С провинция Хубей Софийска област има подписан меморандум през 2018 г. за сътрудничество в областта на икономиката, търговията, науката и технологиите, културата и образованието, селското стопанство и туризма.

До края на годината се предвижда провеждането на съвместна младежка инициатива, свързана със защита на околната среда. Предстои и провеждането на онлайн конференция през септември или октомври, по време на която да бъдат установени контакти с конкретни градове от Софийска област с градове от китайската провинция. Китай ще организира и гостуването на фотоизложба у нас „Красивият Дзянси“.

Н.Пр. Дун Сяодзюн подари на областния управител ан Софийска област сувенир с един от символите на Китай

Областният управител Иван Иванов изрази пълна подкрепа за предложените от китайската страна инициативи и изрази увереност в активното присъствие на Софийска област в двустранното сътрудничество. „Регионът ни има изключително богат и интересен културен календар, на територията на областта оперират сериозни икономически субекти и индустриални зони, развиваме инициативи в областта на младежките политики и спорта. Вярвам, че ще допринесем сериозно в развитието на двустранните ни отношения“, подчерта Иван Иванов.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here