Миньор 2015 удържа Ънстопабъл в драма и е в Топ 8 на Купата на ББЛ

Сн. ББЛ

Миньор 2015 Перник и Хебър Пазарджик са поредните два отбора, които се класираха за четвъртфиналите в турнира за Купата на Българска Баскетболна Лига. Първият етап от надпреварата се провежда в зала „Борис Гюдеров“ в Перник.

Носителят на трофея в първото издание на надпреварата Хебър премина с лекота първия кръг, надвивайки шампиона на ББЛ Б група тим на Хасково със 100:62.

Далеч по-драматичен бе вторият мача за деня, в който Миньор 2015 надви трудно Ънстопабъл с 82:76.

Тимът от Добрич поведе с 13:2 на старта на мача, но домакините завършиха частта със 17 безответни точки и след десет минути игра водеха с 19:13. Разликата в тяхна полза продължи да расте и през втория период, като на почивката те бяха напред с 46:31. След паузата играта бе доста по-равностойна, като преди последната четвърт Ънстопабъл намали за 54:65.

Още в началото на заключителната част Миньор 2015 остана без Милен Дудев, който бе дисквалифициран след получено неспортсменско нарушение, тъй като преди това в мача имаше и техническо. Гостите постепенно започнаха да топят изоставането си и близо три минути преди края от него останаха едва 2 точки – 67:69. Въпреки че почти един след друг за пет фаула играта напуснаха също Георги Дамянов и Велислав Гълъбов, баскетболистите на Георги Младенов удържаха водачеството си до последно.

По 23 точки за победителите реализираха Георги Бързаков и Кристиян Ставрев (8 борби). Георги Дамянов отбеляза 14 точки.

Над всички за Ънстопабъл бе Джавонте Елис с 31 точки и 10 борби. Петър Демирев се отчете с 25 точки.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here