С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит, в храм „Св. Йоан Рилски“, с. Пиперков чифлик, общ. Кюстендил бе открита неделна школа по вероучение.
Молебен в храма, за благословение на децата и полагане началото на уроците по православна вяра, извърши Архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, в съслужение с протойерей Виктор Мачай, свещеник Мирослав Костов и дякон Георги Тасков.
На молебена присъстваха деца, заедно със своите родители. След молебена Архимандрит Исаак поздрави малчуганите и благодари на родителите им, за своето съгласие децата да посещават часове по вероучение в храма. Той изтъкна важността от това младото поколение от най-ранна възраст да бъдат учени на вярата, за да възрастват духовно, а с това и да крепнат в любовта към Бога и своите ближни.
Архиерейският наместник поздрави, от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит и ръководството на Софийска света митрополия, протойерей Виктор, църковното настоятелство и участниците в подготовката за провеждането на часовете по вероучение, в това число и за благоустрояването на учебна стая и най-вече за проявеното усърдие и мисъл, за духовен напредък на подрастващите, които живеят в селото. Накрая, бе осветена ремонтираната занимална стая в прицърковната сграда.
Текст и снимки: Василка ЕманоиловаВижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here