Проблемите на деветте общини в Кюстендилска област и казуса АВиК теми на работна среща на областния Катя Димитрова с депутатите от 10 МИР- Кюстендил

Първа работна среща с народните представители от 10 МИР – Кюстендил инициира областният управител Катя Димитрова. Срещата уважиха и четиримата депутати: Бойко Клечков от “БСП за България”, Георги Стамов от “Продължаваме промяната”, Снежанка Траянска от ИТН и Христо Терзийски от ГЕРБ – СДС. В срещата се включи и зам.- областният на Кюстендил Любомир Терзийски.
Любомир Терзийски
Димитрова запозна народните представители с поставените проблеми и казуси от кметовете на деветте общини в Кюстендилска област. През изминалата седмица областният управител се срещна с представители на местната власт, за да се запознае на място с работата на общинските администрации и с актуалните и проблемни теми по места.
Тя помоли за съдействие четирима депутати за придвижването на различни проекти по места. Проектите са най-вече за изграждане на ВиК инфраструктура.
Фокус по време на разговора бе и как да се реши дългогодишният казус с неизползваемия терен на бившите казарми в Кюстендил. Обсъдено бе каква инфраструктура може да се изгради там и какъв инвеститор е възможно да бъде привлечен за този терен.
Другата дискутирана тема бе казусът с ВиК Асоциацията.
Депутатите и областният управител се разбраха да инициират съвместна среща между представителите на образованието и работодателските организации в Кюстендил, за да се обсъди темата с подготовката на специалисти в сфери, за които има дефицит на кадри.
Катя Димитрова
Сигурна съм, че ще работим добре. Изцяло разчитам на вас, за да защитаваме заедно интересите на нашата област и да се борим за нейното по-добро развитие”, заяви Катя Димитрова.
Тя изрази надежда, че ще се продължат добрите практики и инициативи, подети от нейния предшественик инж. Александър Пандурски.
Димитрова и четиримата народни представители се разбраха регулярно да провеждат такива работни срещи помежду си.Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Срещи ,сигурно ще има ,но какъв ще е резултата.Май повече на приказки си минава.
    Област по-малка от квартал на София а администрация ,колкото искаш.
    Да ги започва Кокорчо ,за да не харчат излишни пари за нищо .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here