Режим на уличното осветление и в Кресна

0
1

Кресна е поредната община в страната, която планира да прави икономии с уличното осветление. Причината са три пъти по-големите сметки за ток през последните два месеца, които са непосилни за общинския бюджет.

От общината казаха, че нямат спестени средства, които да пренасочат, за да си платят сметките за ток. Надяват се на помощ от държавата, предаде БНТ.

За миналата година последните месеци, имаме около 28, 30 хиляди лева, като за улично осветление са 15 хиляди лева. За тази година последната фактура, 67 хиляди лева, като за улично осветление са 30 хиляди лева. Не виждам от къде ще ги вземем, ние сме малка община с малко собствени приходи, казва Валентин Стоичков, заместник-кмет на община Кресна.

Планираният частичен режим на тока в община Кресна ще започне от уличното осветление, на главния пътен възел на Е-79 в посока Гърция.

Мерките с режима на уличното осветление в Общината и по главния път Е-79 ще бъдат въведени от понеделник 31 януари. На този етап в Кресна не предвиждат затваряне на детските градини и ясли.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here