Благой Тодев

Преди няколко дни европейският ни шампион по биатлон за младежи Благой Тодев обяви, че продава на търг златния си медал спечелен в Поклюка Целта е с получените пари да подпомогне лечението на медицинската сестра от Банско Нели Гълъбова.

Ден след като роденият в Банско национал публикува информацията в социалните мрежи, в една от групите, която обединява привърженици на този спорт – „Биатлон България“, организираха своя инициатива, с която набират средства за да откупят отличието и да го върнат на талантливия ни спортист.

„Идеята дойде още в самото начало. Веднага след като Благой публикува видеото в интернет. Много от членовете в групата започнаха да пишат, че трябва да се включим в каузата  и да направим нещо. На следващият ден Стефан Банчев, един от познатите хора след нас, писа на мен и на другия администратор Емил Ефтимов. Тримата се организирахме и за един ден задвижихме нещата. Искаме да подпомогнем каузата на Благой. Искаме  не само да откупим медала му, но и да съберем възможно най-много средства за лечението на госпожа Нели Гълъбова. Ако успеем да съберем сума, която да е равна на най-високата предложена под поста на Благой, това ще е допълнителен бонус. Хубавото е, че и в двата случая, дори и да не наддадем най-високата сума средствата, които съберем ще отидат за лечението на госпожа Гълъбова.“, сподели специално за БНР един от администраторите в групата „Биатлон България“ и организатор на тази инициатива Ангел Гелов.

Начините за плащане са следните:

 

1. Чрез системата на ePay.bg (ако имате регистрация) към КИН: 7313891490, e-mail: stolas@mail.bg, тел: 0883367899

2. На каса на EasyPay като посочите КИН: 7313891490 или IBAN: BG73 ESPY 4004 0031 0611 40, BIC: ESPYBGS1

3. Чрез банков превод: IBAN: BG73 ESPY 4004 0031 0611 40, BIC: ESPYBGS1

4. Чрез системата на PayPal като въведете e-mail: angel@gelov.in

 

Титуляр на всички посочени методи за разплащане е Ангел Гелов.

Крайната дата за събиране на средствата е до 15.02.2022г.

„Благой Тодев малко неглижира въпроса с медала и каза, че не му е толкова важен. Това не е така. Мисля, че му е много важен, защото това му е най-високото отличие до момента на международно ниво. Лично аз ще се радвам ако медала остане при него. До момента сумата, която сме събрали гравитира до последната наддадена под поста на Благой. За сега в инициативата са се включили около 55 човека. Доволни сме от това, което постигаме и продължаваме. Надяваме се още хора да се включат“, допълни Ангел Гелов.

„Аз се радвам, че на втора поредна олимпиада изпращаме пълни отбори от по 8 души. Нека момчетата и момичетата да дадат максимума от себе си. Каквото и да се случи ние сме техни фенове и винаги ги подкрепяме. Надявам се да постигнат максимума, на който са способни“, завърши Гелов.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here