Страхотен успех за Кюстендил. Възпитаникът на Първо ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ Атанас Георгиев Иванов, който понастоящем е ученик в София НПМГ завоюва 1 място на Международната олимпиада по География в Индонезия от 112 отбора.

На проведената онлайн Международна OLGENAS олимпиада по География от 19 до 21 януари 2022 (Джокякарта, Индонезия), отборът на България постигна забележителен успех.

завоюва ЗЛАТЕН МЕДАЛ и бе обявен за абсолютен шампион!

Страната ни бе представена от Атанас Иванов от 11. Ж клас на НПМГ и Даниел Димитров от 11. клас МГ-Петър Берон от Варна, които завоюваха златни медали и бяха обявени за абсолютни шампиони!. Учител по География на Атанас е г-жа Василка Йорданова, Даниел е обучаван от г-жа Димитрина Докимова, г-жа Десислава Темелкова и г-н Иван Велев.

Олимпиадата съдържаше 4 изпитни кръга – писмен, мултимедиен, лабораторен тест и виртуална обсерватория за решаване на проблеми от различен характер. На последния етап от състезанието, участниците изработваха план за развитие на район около язовир в Индонезия.

Междувременно се състояха и обучения с лектори – водещи световни изследователи в областта на използването на възобновяеми енергийни източници.

В края на октомври миналата година Атанас заедно със Станислав Тодоров от 11а на ЕГ „Д-р Петър Берон“ Кюстендил спечелиха наградата на публиката в Годишните награди за биоразнообразие и климат 2021 на Българската фондация за биоразнообразие за инициативата си територията на каньона на река Шегава да бъде включена в защитените територии на България.

Кюстендилците Станислав Тодоров и Атанас Иванов с наградата на публиката в Годишните награди за биоразнообразие и климат 2021

 


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here