Петорката на СДС от Дупница, начело с председателя на Общинския съвет Костадин Костадинов, се оказват свободни агенти. Неясен е статутът им в партията и дали са изключени. Разривът дойде, след като поискаха колективната оставка на националното ръководство начело с Румен Христов заради разочароващия резултата на сините след последните избори. Както е известно, конфигурацията с ГЕРБ им спечели само едно депутатско място. Коментира се, че имало проблем с членския внос на дупнишката група Костадинов, Иван Раков, Венелин Коларски, Емилия Кузманова и Георги Георгиев. Вноската обаче била от колосалния 1 лв. на месец, което не изглежда като състоятелно провинение. Пред „4Власт” Костадинов, който е координатор на партията за Югозападна България, сподели, че от месеци не може да се свърже по телефона с Румен Христов и не знае дали той и съпартийците му от Дупница са изключени.

Костадин Костадинов, Илия Лазаров, Румен Христов и Александър Йорданов.

Междувременно стана ясно, че СДС Дупница ще спази традицията и тази година отново ще почете паметта на репресираните от комунистите, като постави паметна плоча на Аракчийския мост. Около плочата се разигра цяла сага. Тя беше счупена година след поставянето й, от СДС обвиниха, че вандалщината е извършена от представители на БСП.

Във връзка с положението на структурата на СДС Дупница, се обърнахме с въпроси към лидера Румен Христов. Той отказа да си вдигне телефона, пази пълно мълчание и по изпратените въпроси, които пуснахме на официалния имейл на СДС.

Ето и въпросите:

Здревейте, господин Христов. Може ли да ми върнете обаждане в качеството си на лидер на СДС? Гл. редактор съм на сайта 4ВЛАСТ и имам няколко въпроса към вас, лесни са!
Отговорете ми, легитимна ли е структурата на СДС в Дупница, където имате 1 областен координатор с 5-ма съветника?
Ако са изключени, като се чу, защо се представят за СДС все още?
Не е ли твърде формален повод за изключването им, ако са изключени за неплатен членски внос? За колко пари става въпрос? Доколкото знам, членският внос е 1лв. на месец. Те не са ли дали много повече за СДС, за да държите на членския внос- дарения, офис, реклама…
Коя е истинската причина, разбра се, че са искали оставката Ви, но не само на вас, а колективна оставка за това, че трябвало да се преразгледат коалиционните параметри на отношенията ви с ГЕРБ, може би са искали разваляне на коалицията?!


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here