Денислав Захариев
Пешеходен светофар да бъде поставен в центъра на Перник на пешеходната пътека, свързваща улица „Търговска“ с площад „Кракра“, ще оптимизира трафика в градската среда, за това настоява председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Денислав Захариев на днешното редовното заседание на Общинския съвет.
Денислав Захариев
„Настоявам в следващия бюджет на Община Перник, който ще бъде приет за тази година, да бъде включено проектиране и изграждане на светофар на пешеходната пътека, по известна в публичното пространство като „Пешеходната при близнаците“. Там обичайно в пиковите часове на обяд и вечер, когато хората се прибират от работа, се пресича неконтролируемо и се получава голяма тапа от автомобили. Моторните превозни средства задръстват кръстовището при кафе „Рай“, а понякога колоната стига и до кръговото на Изчислителния център“, аргументира се Захариев.
По думите му, с този пешеходен светофар ще се урегулира трафикът и ще се реши проблемът с натовареността на близките кръстовища.
„И не на последно място, освен, че шофьорите ще минават по-бързо, ще се подобри и екологичната обстановка. Няма да има масово струпване от 200-300 автомобила, които изпускат вредни емисии за въздуха“, посочи Денислав Захариев.

НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here