В понеделник вечерта, 24 януари, на проведени събрания на местните организации на ВМРО в Община Кюктендил и Русе бяха определени делегатите за провеждащата се на 29 януари областна конференция на ВМРО – БНД. Във връзка с предстоящия на 12 февруари 2022 г. VIII извънреден конгрес на партията русенските структури номинираха за председател на ВМРО Искрен Веселинов – активен деец на организацията, многократно доказал се със своята компетентност и отговорни действия в обществения и партийния живот и Ангел Джамбазки.

Вергил Кацов с шестата в листата Райна Дончева и Джамбазки.

Патриотите от общината Кйстендил изтъкват заслугите на заместник-председателя на ВМРО и настоящ евродепутат Ангел Джамбазки в сегашния ЕП. Заявяват, че той е действал винаги като защитник на българските национални интереси. Затова и отново го номинират за лидер на партията.

„Призоваваме всички родолюбиви българи да застанат зад тази кандидатура за председател на ВМРО.“ – съобщиха войводите от Кюстендил.

Искрен Василев Веселинов е сред най-харесваните русенски политици, народен представител в 43-тото и 44-тото Народно събрание, ръководител на парламентаристите от ВМРО, председател на парламентарната комисия по регионална политика 2017-2021 г. Създател е на Центъра за демографска политика.

Роден е на 14 март 1972 г. в град Русе. Висшето си образование завършва през 1996 г. в УАСГ – София, специалност „Промишлено и гражданско строителство“, впоследствие завършва и право.

По негова инициатива през  1996 г. се създава русенската организация на ВМРО и 25 години – половината от живота си, той посвещава на патриотичната кауза. Работи като организатор на ВМРО – БНД за Русе, Разград, Търговище и Силистра. Дългогодишен лидер на ВМРО в Русе, член на НИК на Организацията, а впоследствие и заместник-председател на ВМРО.

Искрен Веселинов завоюва доверието на русенци с ярката си патриотична нагласа, активна гражданска позиция и последователна дейност в полза обществото и родния град. От октомври 1999 г. е директор на Областно пътно управление – Русе. От 1999 г. до 2014 г. е общински съветник в русенския Общински съвет, избиран от листите на ВМРО. Първоначално е председател на постоянната комисия по комунални дейности към ОбС – Русе и негов председател от ноември 2003 г. до октомври 2009 г. Като народен представител от Русе винаги е заставал зад проблемите на града и региона, допринасяйки за тяхното действено решаване.

кандидатурата на Ангел Джамбазки за водач на листата на ВМРО – БНД за изборите за Европейски парламент 2019, се казва в декларацията на Общинския комитет на партията в Карлово.

 


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here