Кметът Владимир Георгиев, директорът на строителната дирекция Красимира Костадинова и Делян Кирилов – експерт строителен контрол обсъдиха преди около дни плановете за квартала.

Кметът на Самоков Владимир Георгиев покани Иван и Лидия Околски да изградят детска площадка в кв. „Самоково” за до 25 833,33 лв. без ДДС или 31 000 лв. с ДДС. Това е трети опит да се намери фирма, която да обособи къта за игра в квартала, след като предишните два се провалили заради липса на кандидати. Представителите на „Околски” ООД, регистрирана в Самоков”, имат срок до 3 февруари да отговорят с оферта на отправената покана.

Припомняме, че фирмата кандидатства по друг проект на общината, свързан с възстановяването на пътека „Песъко” в Боровец за 316 000 лв.

Новата площадка в кв. „Самоково” ще се вдигне  източно от блок 35. На място трябва да се извършат дейности по профилиране, заравняване и подравняване на терена, да се изгради основата на детската площадка. Да се поставят бордюри и да се оформят местата на детските съоръжения. Новата детската площадка ще е с размери 11/18м. и се предвижда да се достави и монтира комбинирано детско съоръжение с четри кули, две прави пързалки и един спираловиден улей. Ще има ударопоглъщаща настилка. Ще има дървена ограда, дървени пейки кошчета за отпадъци, дървена петостенна беседка.

Припомняме, че преди около 10 дни от община Самоков обявиха мащабен проект за квартал „Самоково”. Планирани за изграждане са паркинги, детски площадки, спортна площадка, алеи, даже нова улица. Около блок 29 и 30 ще се оформят паркоместа, паркинг ще се изгради при блок 41 и 42. Но най- голямото строителство ще се развихри при блок 27, където също ще има паркинг, но и спортна площадка с тревно покритие, алеи за пешеходци, детски кът и кътове за отдих.

Става ясно, че за последните три години в квартала са били изградени шест нови паркинга – при бл. 19, при бл. 8, бл. 23, 33, 35 и 40, и е направено и благоустрояване на пространствата около тях и 16 блок.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here