Д-р Ковачка и кметът Георгиев. Кадърът е от януари 2020г., когато беше открито обновеното отделение по Неврология.

ОбС Самоков ще гласува изменение в размера на възнаграждението на управителя на МБАЛ Самоков д-р Красимира Ковачка. Предложението на кмета до съветниците е да одобрят заплатата на болничния шеф да бъде 400 % от отчетената средна брутна работна заплата в лечебното заведение. Решението вече е било одобрено от комисията по бюджет и финанси.

Договорът за управление общината подписа с д-р Ковачка през лятото на 2020 г. Тя беше единственият кандидат да поста, а след проведения конкурс получи оценка 6.

От публикуваните на страницата на Общинския съвет решения относно откриването на процедурата и утвърждаването на д-р Ковачка за управител не става ясно какво е възнаграждението за длъжността. В имотната си декларация за 2020 г. д-р Ковачка е обявила  96 356 лв. годишна данъчна основа от трудови доходи, което са заплатите преди удръжките.

Тя печели конкурс за управител през 2001 г., след това за кратко напуска доста, защото беше избрана за народен представител. След преизбирането си през 2020 г. за управител „4Власт” Ковачка съобщи, че когато е  встъпила в длъжност, болницата имала дълг от 850 000 лв. и забавяне от 6 месеца за сключването на договорите със Здравната каса. Тогава тя отчете, че е налице ръст в заплатите с 30 % за 3 години.

Около пандемията болницата получи много дарения под формата на оборудване и консумативи. През миналата година стартира ремонт на Хирургията за над 230 000 лв., открито беше обновеното отделение по рехабилитация, отпуснати бяха 163 000 лв. от здравното министерство за ремонт на ковид отделението. Напълно ремонтирани от преди 2-3 години са Вътрешно отделение, Кардиология, Неврология и Физиотерапия.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here