Весела Мишовска Цеца Андонова и Сашка Михалчева
Преди ремонта на водопровода нямахме този проблем, да се провери на каква дълбочина са слагани тръбите, настояват Ц. Андонова, Р. Кацарска, Е. Георгиев и В. Машевска
Кметът на селото К. Огненски: Много е студено, и друг път са замръзвали тръби, при ремонта отклоненията към къщите не са подменяни
„Втори ден 6 семейства бедстваме без вода в село Бистрица. Разбрахме, че са замръзнали тръбите, водещи към нашите домове. Чудим се какво ще стане с бойлери, перални, когато се затопли времето и тръбите се размразят.”, това съобщи за „4Власт” треньорът на клуба по таекуондо „Гладиатор” Дупница Христо Михалчев.
Христо Михалчев 
Припомняме, че преди 2 години в селото беше подменен главен водопровод. Изпълнител бяха брезнишката фирма „Нивелстрой” и „Дизайн груп студио“.
„Проблемът е в свързването от водопровода до входа на домовете ни, главният въпрос е дали тръбите са поставени на нужната дълбочина. До сега не сме имали този проблем. Да не говорим, че положеният на място асфалт е с дебелина от едва около 2 см.”, оплакаха се Цецка Андонова, Райна Кацарска. Сред засегнатите от безводието са още Емил Георгиев, Весела Мишевска, Христо Михалчев и др. Те са решени да съберат подписка. За повече подробности около неволите на семействата се свързахме с кмета на селото Кирил Огненски. Той съобщи, че е информиран за проблема, бил е на място и вече е разговарял с фирмата изпълнител на ремонта.
Кирил Огненски

„Бях на място, за да проверя какво е положението. Говорих и с техническия ръководител на фирмата изпълнител на проекта за новия водопровод. Той ми каза, че са спазени всички изисквания по проект, включително и за дълбочината на тръбите, замръзнали са отклоненията към къщите. Те не са правени от фирмата, това са старите отклонения, проектът включваше само подмяната на главния водопровод. От фирмата изпълнител обещаха да дойдат на място и да проверят какво е положението. Но ние сме планинско село, и друг път се е случвало да замръзнат тръбите, замръзвал е даже и главният водопровод. Просто тези дни е много студено. По отношение за асфалта, който се положи след ремонта на водопровода, искам да каже, че се извърши само изкърпване на мястото, където е копано за трасето за тръбите. Много хора си мислят, че по проект трябваше да има изцяло нов асфалт и негодуват срещу свършеното. Но възможностите бяха само за изкърпване, трябва да е ясно, че просто се затвориха дупките, които бяха изкопани около ВиК ремонта. След като приключи работата, мина комисия, която огледа свършеното.”

Проектът с подмяната на водопровода стартира в началото на юни 2020 г. Подменени бяха около 5 км. тръби, част от стария водопровод в селото е от 1936 г. В проекта беше и изграждането на помпена станция, която бе нужна, тъй като част от кварталите на селото на по- високо ниво и водата не достигаше. Освен това съоръжението повишава дебита към резервоарите, които захранват града и част от селата. Стойността на ремонта беше 1 839 500 лв. без ДДС.

НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here