Кирил Огненски

Бизнесмен от Дупница е дарил 1500 евро в подкрепа на семейство Йончеви от дупнишкото село Бистрица, в чийто дом вилня пожар преди 5 дни. Кметът на селото Кирил Огненски съобщи, че много хора са отворили сърцата си, за да помогнат на семейството да възстанови дома си. Къщата е на Славчо Йончев, на място живеят и синовете му Йордан и Стоян.

„Бизнесменът от Дупница се свърза с мен и ми каза, че иска да помогне, иска да остане анонимен. Първоначално се разбрахме да отида и да поръчам материали за новия покрив. После обаче бяха дарени две палета с цигли. Тогава дупничанинът предложи да дари парите. И не е само той. С мен се свърза жител на самоковското село Говедарци, който ще дари дървен материал за новия покрив. Хора от селото ме срещат и ми дават пари, които да нося към пострадалото семейство. Казвам им: „Защо не ги занесете сами?” Отвръщат ми, че семейството е много притеснено и предпочитат да не ги притесняват. Върви и кампанията със събирането на средства по кутиите, които сме поставили из селото. Хубаво е, че хората се  обединяват от каузата да помогнат на семейството, изпаднало в беда. Йончеви се притесняваха да помолят за помощ. Всички работят, но разчитат на едната заплата и ще им е много трудно сами да се справят. Единият от синовете на Славчо съвсем наскоро беше направил ремонт на своя етаж, по ирония на съдбата точно от там тръгна пожарът.”, сподели Огненски.

От публикация във фейсбук става ясно, че в Англия българи организират благотворителен футболен турнир, а събраните средства ще бъдат изпратени към Бистрица.

Припомняме, че пожарът покосил дома на семейството, тръгнал от запалване в комин, огънят погълна 120 кв.м покрив, мебели, дограма.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here