Министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски връчи награда на пожарникаря Давид Гълъбов, спасил две бебета при голям пожар в жилищна сграда в Благоевград Сн: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Спасителят на бебетата близнаци от горящия блок в кв. „Струмско“ получи приза от министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски
Пожарникарят Давид Гълъбов, който изнесе на ръце бебетата близнаци от горящия блок 18 на кв. „Струмско“ в Благоевград, е отличен с приз от кампанията на „24 часа“ – „Достойните българи“. В огнения кошмар загинаха трима души, а 27 бяха спасени от пожарникарите.
Той получи наградата си от министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски. 
„Благодаря за поканата и за честта и да видя това прекрасно събитие. Историята на Давид показва, че когато човек желае да помага, няма пред какво да се спре. Искам да му честитя, че е спасил 2 живота. Той е достоен българин! Той е толкова достоен и почитан и в Северна Македония. Сетих се за него през 2016 г. Той помагаше на моите съграждани, помагаше в големите пожари там. Благодари на всички пожарникари в последните пожари, които се случиха на територията на България. Когато започна пандемията от коронавируса и Северна Македония имаше нужда от ваксини, на България намери начин да даде 50 хил. ваксини. Това показва, че когато сме заедно сме по-силни и можем в нашата и във вашата страна всички да живеем по-хубав живот.“, каза Димитър Ковачевски. Той благодари на Давид от свое име и от името на всички свои съграждани.
Давид Гълъбов, който за втори път получи отличието Достоен българин. През декември Гълъбов мина през огъня, за да спаси две бебета при голям пожар в жилищна сграда в Благоевград. И получи титлата „ангел спасител“ от семейството на новородените. През 2017 г. пък Давид заслужи отличието с участието си в екипите, притекли се на помощ след голямото наводнение в Република Северна Македония.

„Обстановката беше изключително сложна. Не започнахме още в началото да гасим, защото до 8-ия етаж не се виждаше нищо от дим. Стълбищната клетка бе пълен мрак, страшно висока температура. Приоритет ни беше евакуацията и спасяването на хората“, разказа Гълъбов за пожара в кв. „Струмско“.
При високата температура и без кислородни маски е било абсурдно да се премине през стълбищната клетка. Той и колегите му обаче са поели риска, за да спасят новородените.
Отличията “Достойните българи” се връчват от 2003 г. и през изминалите 19 години инициативата се наложи като каузата, която изтъква обикновените хора, даващи вдъхновяващ пример, кампанията, която показва обикновените герои сред нас.

НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here