Рибново чака повече от година финансиране на проекта за пречиствателна станция! Феим Иса: Пари засега няма да се отпуснат! Дано все пак този наш проект се финансира по-скоро

Феим Иса

След проверка служители на Басейнова дирекция и на РЗИ: Водата е годна за пиене и няма опасност за здравето на хората

Най-многолюдното село в община Гърмен – Рибново, вече над 1 година очаква финансиране на проекта за изграждане на пречиствателна станция за питейни вода. Той е изготвен от ВиК-Благоевград, а от Общината са издали разрешително за строеж. Цялата документация е изпратена в „Български ВиК холдинг”, откъдето трябва да се осигури финансирането.

За местните жители този проект е много важен, защото ще реши проблема с качеството на питейната вода в Рибново. В момента в едно от двете водохващания край селото се получава замътняване на водата при падането на обилни валежи.

Преди дни служители на Басейнова дирекция и на Регионалната здравна инспекция направиха инспекция. Установи се, че водата е годна за пиене и няма опасност за здравето на хората.

„Моята информация е, че пари засега няма да се отпуснат, тъй като се налага ВиК холдингът да плаща много високи сметки за ток, защото на много места има помпени станции, за да се осигури водоподаването. Дано все пак този наш проект се финансира по-скоро”, коментира кметът на Гърмен – Феим Иса.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here