„Община Костенец е изправена пред сериозен риск да потъне в мрак и да остане без улично осветление. „Промяната“ е резултат от вече непосилните сметки за ток, които общината трябва да плаща. В момента те са около 100 000 лева на месец, докато само преди година същите месечни разходи са били около 30 000 лева.“
Това алармира депутатът на ГЕРб Младен Маринов, които по-рано днес бяеше в Костенец по покана на кмета Йордан Ангелов и заедно с него и екипа му – Маргарита Минчева, Васко Цветков и Иван Банчев, обсъдиха проблемите на общината. Те разговаряха, като писахме, и с представителите на местния бизнес, които също изнемогват заради енергийния терор в страната.
„Аз като кмет всеки ден чакам някакви мерки, които са абсолютно неработещи“, сподели с тревога Данчо Ангелов. Той е притеснен, че когато угаси уличното осветление, ще се стигне и до ръст на битовата престъпност. Дори разказа за набег на крадци от миналата седмица – нещо, което хората в Костенец бяха забравили.
Според председателя на Общинския съвет Иван Банчев, който е и сред все още работещите предприемачи в града, „дали ще падне правителството или не, това бизнесът не го интересува“. „Интересува го да има добри условия, за да работи, а не да фалира“, категоричен е Иван. Самият той разказа, че преди година сметките му за ток са били между 1800 и 2000 лева, а сега гонят 8000 лева.
„Уверих нашите приятели в Костенец, че усилията на ГЕРБ като парламентарна опозиция са фокусирани върху подкрепата за бизнеса, но предложенията ни за адекватни компенсации за цените на тока потъват в нищото. Парите трябва да отиват в бизнеса, а не да стоят и да пълнят сметките на НЕК. В същото време правителството се опитва да прехвърли проблемите на парламента, въпреки че това е тяхна работа.
Друг наболял проблем за бизнеса и общината е пътят Ихтиман – Костенец, който е в много лошо състояние. В началото на миналата година беше направен проект за неговия ремонт и реконструкция, но „промените“ блокираха изпълнението му. А хората в Костенец продължават да искат обновяването на този път.
Поех ангажимент като народен представител от Софийска област да поставя пред изпълнителната власт въпросите за пътя Ихтиман – Костенец и за компенсациите за скъпия ток.“- каза Маринов.Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here