Радослав Сарафов

Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Разлог, се самосезира по повод изнесена информация в средствата за масово осведомяване относно полицейско насилие в гр. Банско.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 2, пр. 3, вр. чл. 130, ал. 1 от НК.

Според първоначална информация, около 00,20 ч. на 23.01.2022 г., на ул. „България“ в гр. Банско, от страна на полицейски орган, при изпълнение на службата му, били нанесени удари на Р.С. На пострадалия била причинена лека телесна повреда – временно разстройство на здравето, неопасно за живота.

Разследването по досъдебното производство е възложено на следовател при Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Благоевград. Предстои извършване на съответните процесуално-следствени действия.

Както вече съобщихме по- рано днес, сигнал за полицейско насилие в Банско е подал Радослав Сарафов, който е известен в града с професията си на ковач. Той твърди, че е пребит през нощта срещу неделя от служители на Жандармерията, без да е предизвикал гнева им.

Банскалията Радослав Сарафов- нападнат и пребит от служители на Жандармерията (ВИДЕО)


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here