За високите сметки за ток, за приемането на държавния бюджет, за икономически проблеми и дали ще бъде направен пътя Ихтиман- Костенец днес разговаряхме с Младен Маринов – депутат от 47- о Народно събрание. Това каза кметът на община Костенец, Йордан Ангелов.
По негови думи в общината определено има проблем с високите сметки за ток.
„Те са почти три пъти по – високи в сравнение с минали периоди. Нужни са компенсации за небитовите абонати – бизнес, общини, училища, детски градини, болници и т.н., очакваме решение в тази посока на централната власт. Проблем обаче имат и представителите на частния сектор. Никак не е приятно да чуем, че бизнесът изнемогва. Надявам се да има помощ за общините, но и да бъде обърнато внимание на проблемите на работодателите, защото определено и те са на краен предел.
Не ми се иска да го споделям, но и ние обмисляме да въведем режим на уличното осветление. Наистина няма от какво друго да спестим. Само за месец сметката за улично осветление е почти 21 000лв., а преди три месеца е била 7000лв. Такъв режим има в доста други общини. Риск има и за населението, с оглед сигурността на хората и това да се увеличи битовата престъпност, но нито можем да спрем работа на Домашния социален патронаж, нито на Общинските предприятия, защото осигуряват множество услуги за местното население. Реално няма от къде да спестим разход за ел.енергия. За съжаление преди нас не е помислено за енергоспестяващо осветление, за това ние вече работим в тази посока. Да бъде направен одит на сегашното улично осветление и уличните лампи да бъдат подменени с нови енергоспетяващи. Това е бъдещето.“, категоричен е Ангелов.

Кметът каза още, че е дебатиран и друг наболял проблем. Този за пътя Ихтиман – Костенец.
„Години наред състоянието му е лошо. В началото на миналата година знаем, че по наше настояване бе изготвен проект за него. Изпратихме множество писма до отговорните институции. Мисля, че е вече крайно наложително да се инвестира и този участък да бъде ремонтиран реконструиран“, добави градоначалника.
В резултат на срещата от наша страна бяха формулирани два въпроса към централната власт, а именно: ще бъдат ли подпомогнати реално общините, с оглед високите сметки за ток и кога ще се случи това и вторият – ще бъде ли извършен дългочакания ремонт на пътя Ихтиман – Костенец и кога? На какъв етап е изготвения проект, избран ли е изпълнител и ще се намери ли финансиране за тази година. Дано исканията ни да бъдат чути и проблемите ни да намерят решение.

НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here