22.5 C
Дупница
16.05.2022 21:23:11
начало Регион Банско Банскалията Радослав Сарафов- нападнат и пребит от служители на Жандармерията (ВИДЕО)

Банскалията Радослав Сарафов- нападнат и пребит от служители на Жандармерията (ВИДЕО)

0
Радослав Сарафов

Сигнал за полицейско насилие в Банско! Радослав Сарафов, който е известен в града с професията си на ковач, твърди, че е пребит през нощта срещу неделя от служители на Жандармерията, без да е предизвикал гнева им, посочва NOVA.

Негови колеги и приятели разпространиха информация в социалните мрежи вчера.

Радослав Сарафов

Сарафов обясни, че вече се чувства добре, има болки, но е без сериозни наранявания.

„Оставих колата си в цеха и тръгнах да се прибирам пеша. Изчаках още няколко мои колеги на два метра от колата на Жандармерията. Отвори се задният прозорец и отвътре човекът попита: „Какъв си ти, бе?”. Аз отговорих и ми се каза още: „Разкарай се, изчезвай веднага!”. Казах им добре и че чакам колегите, за да тръгна. Те ми отвърнаха, че им преча да работят. Моята реакция беше: „Какво да ви преча, аз не съм върху патрулката, а съм на улицата”. Явно това нещо ги провокира по някакъв начин. Излезе човек от шофьорската врата и директно ме изрита в коляното. Паднах на земята и започнаха да ме ритат”, разказа мъжът.

Когато колегите му видели какво се случва, се обаждат на спешния телефон. Сарафов твърди, че именно те са станали причината служителите на реда да спрат с агресията.

„Ако ги нямаше, сигурно щяха да ме смелят. Аз бях на земята и ме мачкаха”, добави той. Мъжът посочи, че не са му поискали лична карта, а за ситуацията няма и съставен протокол.

„После дойде екип полицаи – много културни и възпитани момчета, които попитаха какво се случва. Те ми потърсиха лична карта – нормално. И това беше. Срещнахме се с адвоката и отидохме в полицията, за да пишем жалба”, обясни Сарафов.

Той посочи, че не познава служителите на жандармерията, които твърди, че са го нападнали. Сега уточнява, че не търси сензация или реванш, но ще отстоява правата си. „Тези хора си бяха навили на пръста да бият някого тази вечер. Да си разнообразят вечерта”, допълни мъжът.

От полицията обясниха, че започва вътрешна проверка по случая, за да се изясни дали служителите на жандармерията са превишили правата си.

В социалната мрежа от вчера „ври и кипи“недоволство към униформените и в защита на потърпевшия, след като бе споделен случая. Ето и текста:

Познавате Радо, нали? Познават го в цяло Банско и половин България. Ние – неговите колеги и приятели обаче, го познаваме най-добре. И знаем, че през живота си той не е сторил лошо на никого.
Снощи този добър човек, истински приятел и талантлив майстор беше брутално бит не от кой да е, а от представители на българските правоохранителни органи. Без да е извършил каквото и да било нарушение, без причина, без провокация, без агресия. Единственият му „грях“ е, че застанал близо до поста на жандармеристите на входа на Банско, за да изчака група приятели. Вероятно защото си е мислел, че при тях е сигурно…
Възмутени и потресени сме до дъното на душата си от това грозно посегателство! И обещаваме на Радо, че няма да се примирим, докато виновните не получат справедливо наказание от закона и правосъдието!
IRON BROTHERS!
П.п.
Снощи получих един такъв въпрос от човека с пагона:
Кой си ти, бе?! За кво си тука, бе? …
И днес му отговарям много просто:
Тук съм, защото Радо е много повече от мой съдружник, той е като мой брат и поради тази причина на снимката сме двамата, защото няма да скрия нито лицето, нито името си, така както Ти направи снощи, като си мислеше, че всичко ще остане скрито и няма свидетели, но уви. А относно изтърканите полицейски номера от сорта на стори ни се пиян, беше агресивен и т.н. – ТОВА НЯМА ДА МИНЕ, защото още от сега имаме пълна готовност да се подложим на детектор! Вие сте срам за униформите, които носите и поради тази причина ще ви гоня по всяка буква и запетая от закона, докато не ви видя вън от системата! Ще си платите за това унижение! Говоря в множествено число, защото докато един го тъпче с кубинките, другите двама дерибействат и се радват на зрелището, и поради тази причина ще се търси отговорност от всички!
Жоро Делиев съм аз, ако все още не ми знаете името.
Поздрави и до нови срещи, а такива ще имаме по много институции.

НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here