Въпреки че втора поредна година заради пандемията в акушеро-гинекологично отделение на МБАЛ “Иван Скендеров“ в Гоце Делчев не се прави официално честване, традицията на вчерашния Бабинден бе спазена, съобщава Тв Запад-Гоце Делчев.

Обредното поливане на ръцете на персонала на отделението бе извършен от родилката Ина Нелечева- Бутилова.

На Бабинден се извършват и наричания, които с пита в ръка, извърши началникът на отделението д-р Мария Герова. Тя пожела на целия екип в отделението – лекари, акушер-гинеколози, акушерки, санитарки, анестезиолози, консултанти здраве, много безпроблемни раждания, мир и любов, сплотеност на екипа. „Не се страхувайте, майки, раждайте повече деца, защото децата са най-важното“, каза още д-р Герова.

През изминалата година в отделението са проплакали 408 бебета, а от началото на тази -18 деца.

Управителят на болницата д-р Петър Филибев също поздрави колективът на отделението „Пожелавам да са здрави, да помагат на родилките и новородените , да създадат добри условия и колектив, с който да привличат родилките да раждат тук, в тази болница“.  Управителят д-р Филибев сподели още, че в края на годината се предвижда ремонт в отделението, да има ВИП стаи, според желанията на пациентите, за да се превърне в модерно и желано отделение за всички пациентки и бъдещи майки.

От името на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов отделението получи букет от червени рози, поздравителен адрес и специален подарък.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here