Страхотна детска площадка пред кметството на Село Коркина и Народно Читалище С.Коркина е изградена от екипа на кмета на община Бобов дол Елза Величкова. Площадката е оградена и обезопасена от улицата и доставя голямо удоволствие за деца от 1 до 101 години., съобщиха жители на селото.

През 2017 година 8,5 м. стоманен кръст бе монтиран на връх Голаг над с.Коркина – пуснато е и осветление, така че композицията свети и нощем се вижда от километри. Стоманата е от най-издръжливите, неподатлива на атмосферните влияния, взета е от снето оборудване в мини „Бобов дол“.

 

20-на осветителни тела се пускат автоматично в определен час вечер. Така, връх Голаг, висок 916 м., буквално свети нощем. Освен новопоставения кръст сияе и древен тракийски каменен кръст с височина около 1,5 м. Преди двадесетина  години иманяри го подкопали и разрушили част от него. Впоселдствие кръстът е възстановен от местните хора.

Двата кръста се виждат от кюстендилското Гюешево до самоковското с. Клисура – на около 80-100 километра, хвалят се по Бобовдолско. Парите за изработването и монтирането са от кметството, към 5-6 хиляди лева.

На Илиинден, 20 юли, на Голаг е съборът на Коркина – св. Илия е закрилник на този край. Тогава има водосвет от свещеник и празненство, но което се очакват стотици живеещи по Разметаница или техни земляци.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here