Николай Георгиев, кмет на община Кресна

„Екологичният министър Борислав Сандов дебатира в Кресна казуса с боксуващия от години път през дефилето. Сандов обяви публично, че автомагистрала “Струма” не трябва да минава през самия пролом. Ние настояхме край нея да се осигурят местта за бизнеса на Кресна, особено за тези хора, чито обекти ще бъдат засегнати.“-  обясни за посещение в града и кметът Николай Георгиев. /вижте видеото/

“Срещата протече с представители на местната общност както и с природозащитници от “Да спасим Кресненското дефиле/Save Kresna Gorge”. На тези срещи обсъдихме на какъв етап е процедурата по довършването на магистрала Струма в последната й част – при района на Кресна. Магистралата не трябва да минава през самия пролом, а да се изгради по вариант, предвиден и в самото начало на проекта”, каза кмета.

„Европейската комисия, както и комитета по Бернската конвенция също смята за увреждащ варианта за преминаване на трасето в дефилето. Такова мнение съдържа и решението на Общинския съвет в Кресна от гласуване преди около година”, добави Николай Георгиев.

Местните хора коментират, че пътят няма да се построи по време на това правителство. Сандов бе и в района на Мелник, в подножието на Мелнишките пирамиди и вида мястото, на което багер унищожи част от природната забележителност. Преди дни той получил сигнал за багер, копаещ и подравняващ място за паркинг и веднага изпрати проверка.

Цялата позиция на кмета Николай Георгиев може да видите във видеото.

Мариянка Вучова


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here