Владимир Москов и Корнелия Нинова

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов направи равносметка за изминалата 2021г. с  най-важните проекти, реализирани на територията на общината.
„Здравеопазването в община Гоце Делчев е на първо място за мен и екипът ми, общината оказва пълно съдействие през последната година, за да може медиците да изпълняват задълженията си, а пациентите да получат по-добро обслужване в МБАЛ „Иван Скендеров“ в град Гоце Делчев.

Това заяви в интервю за Тв Запад Гоце Делчев Владимир Москов, кмет на общината.

„През 2021 се откри инвазивната кардиология, осигури се нов рентген и нов скенер, ремонтира се вътрешно отделение, изгради се фотоволтаичен парк на покрива на болницата с основната цел да се намалят сметките за ток с близо 5-10 процента.“- добави Москов

По отношение на инфраструктурата кметът посочи като успех смяната на 4 км водопроводна мрежа.

В грижите за децата Владимир Москов отличи ремонта на детските градини в Мосомище и Брезница.

Към своя край е дългоочаквания проект за Ученическия лагер на Попови ливади, който се очаква да работи на пълни обороти пролетта и лятото.
По отношение на екологията като успех бе отчетено това, че на депото за твърди битови отпадъци бяха открити инсталация за предварителна преработка на отпадъците и инсталация за компостиране за зелен отпадък.

Кметът Владимир Москов поля вода за успешното начало на най-малките – първокласниците

В сферата на образованието кметът Владимир Москов отличи като особено важен проекта за разширението на Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, като се очаква да посрещне новите си ученици през есента на тази година.

В сферата на социалните дейности управникът на Гоце Делчев отличи проектът за социалните жилища в бившата казарма. Той стартира неотдавна и предвижда още тази година там да бъдат настанени първите нуждаещи се. Проектът предвижда обособяването на 30 жилища за работещи нуждаещи се, а ако сред ползвателите има безработни, Общинска администрация ще им съдейства да си намерят работа. В тези жилища ползвателите ще имат право да останат в срок от 3 години, след което ще трябва да си търсят друга възможност за подслон.

Градоначалникът отчете и успешно стартиралият проект за санирането на двата жилищни блока в град Гоце Делчев, като се очаква те да бъдат готови до пролетта.
Като проект с голямо обществено значение беше откроен и този за нов околовръстния път през Текето, за който държавата отпусна около 1 млн. и 400 хил. лв. В момента тече процедура по възлагането на поръчката на фирма изпълнител. Нагласите на местната власт са, че през пролетта изпълнението на проекта ще стартира.

Кметът Москов подари по роза на екипа.

Кметът Москов отбеляза още текущия ремонт на кръстовището на улиците „Дунав“ и „Пейо Яворов“ (до бившата баня). Затварянето на обекта и реорганизацията на движението довежда всеки ден до тапи в различни ключови места в града, но тези неудобства би трябвало да траят най-много два месеца.

Такъв ангажимент е поела фирмата изпълнител, да се справи във възможно най-кратък срок.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here