ОбС шефът К. Костадинов пръв на приемната на С. Траянска в Дупница: Запознах я с ВиК проблемите в общината

Председателят на Общински съвет Дупница Костадин Костадинов на крака отиде при новото лице сред депутатите от областта Снежна Траянска ПП „Има такъв народ“. Траянска днес проведе първата си приемна в града. Костадинов съобщи, че е запознал народния представител с най- наболелите проблеми във ВиК сектора, които от години мъчат жителите на общината. Както е известно, темата е особено тежка за Дупница заради старата мрежа и висящото положение с Асоциацията по ВиК, от която Дупница иска да излезе. „Имаме внесени проекти за ремонти в селата Джерман, Самораново, Палатово и Бланово. Селата в общината са 16, за изготвянето на проект за всяко едно са нужни поне 100 000 лв., а гаранция, че ще получим финансиране няма. От къде да извадим 1 600 000 лв., за да имаме готови проекти за всички села? Ако министър Гроздан Караджов обещае финансиране, проектите на са проблем, за броени дни може да го направим.”, коментира Костадинов и добави: „Проблемът във водния сектор са изцяло в ръцете на „Има такъв народ” и техния министър, всичко зависи от тук насетне. Изключително съм доволен от срещата, тъй като останах с добри впечатления от Траянска. Оказа се, че тя е човек с качества и много бързо навлезе н материята, запозна се с проблемите, вникна в тях, поиска срок. Оставих й извадки от стратегията на общината за водния сектор. 45 минути говорихме.” Председателят на Общинския съвет сподели, че е много доволен и от идеята за задвижването на проекта за скоростен път „Рила”. Както съобщихме, на заседание през миналата седмица министър Гроздан Караджов обяви, че иска в най- кратки срокове да стартира проектирането на пътя. Той ще е на две отсечки от ГКПП Гюешево до Дупница и от Дупница- АМ Тракия.

„Не сме наясно дали излизането или оставането във ВиК Асоциацията ще бъде по-добре за общините“, коментира народният представител и добави:

„Бях неприятно изненадана, че такива проекти няма, има инвестиционни намерения. Поискахме готови проекти за финансиране, което може да се реализира в кратки срокове. Няма проекти“, каза Траянска.

Тя допълни, че общинските координатори по места са натоварени със задачата да се запознаят във всяка община с проектната готовност.

Друга по-широко коментирана тема е цената на тока и газта. Траянска е обяснила това, което и министъра на икономиката е обяснил какви ще са компенсациите за битовите и небитовите абонати.

Срещите на Траянска с дупничани ще бъдат регулярни и предварително ще бъдат обявявани датите за тях.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here