Съдия Йоланда Цекова

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Дени М., с прякор Смърта, на 25 години. Той е привлечен от Окръжна прокуратура – Кюстендил, като обвиняем за това, че на 13.01.2022 г., в град Сапарева баня, в условията на продължаващо престъпление, с три деяния, които осъществяват поотделно състав на едно и също престъпление, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал с цел разпространение и е разпространявал високорискови наркотични вещества – екстази и канабис.

Сн; ОДМВР- Кюстендил

Установено е, че на 13.01.2022 г. в гр. Сапарева баня обвиняемият незаконно държал наркотични вещества – канабис (марихуана) и екстази, в жилище и в джоба на якето си. Същия ден той разпространил канабис на ул. „Ягода“ в града, като продал 6,20 грама от този наркотик на 22-годишен мъж.

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова намира, че са налице две от задължителните предпоставки на чл.63 ал.1 НПК за вземане на най-тежката мярка за неотклонение ”Задържане под стража”. От събраните доказателства може в достатъчна степен да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към престъплението, в чието извършване е обвинен.

За престъплението с посочената правна квалификация се предвижда наказание ”лишаване от свобода” от 2 до 8 години и глоба от 5 000 лв. до 20 000 лв. По делото не са налице данни за наличие на реална опасност от укриване на обвиняемия, предвид поведението му преди задържането. Но от тежестта на престъплението, за което е обвинен и механизма на извършването му, както и от факта, че престъплението е извършено в изпитателния срок по предходно осъждане, може да се направи обоснован извод, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление.

В съдебно заседание прокурор в Окръжна прокуратура – Кюстендил изложи
доводите си за наличие на обосновано предположение за авторството на
деянието и реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши
престъпление.
През м. юли 2021 г. на обвиняемия Д.М. е било определено наказание от
три месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок за
управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични
вещества. Извършеното от него престъпление на 13.01.2022 г. е в
изпитателен срок по предходното дело срещу него.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София, в 3- дневен срок.

 

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.

 


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here