Кметът Владимир Георгиев, директорът на строителната дирекция Красимира Костадинова и Делян Кирилов – експерт строителен контрол обсъдиха преди около дни плановете за квартала.

Светло бъдеще за кв. „Самоков” начертаха кметът Владимир Георгиев, директорът на строителната дирекция Красимира Костадинова и Делян Кирилов – експерт строителен контрол. От общината съобщиха, че днес тримата са разгледали инвестиционната програма за благоустрояване на квартала. Планирани за изграждане са паркинги, детски площадки, спортна площадка, алеи, даже нова улица.

Програмата е начертана в отговор на постъпилите жалби от жителите на „Самоково”.

От община Самоков информират, че при блок 29 и 30 ще се оформят паркоместа, паркинг ще се изгради при блок 41 и 42. Но най- голямото строителство ще се развихри при блок 27. Освен паркинг, там ще се направи спортна площадка с тревно покритие, алеи за пешеходци, детски кът и кътове за отдих.

Строителството, планирано в строителната програма за 2021 г., се прави при блоковете срещу Техникума –20 и 21. Чрез изграждане на улица ще се осигури достъп от главния път, отново ще се направят и паркинги. В момента положението около тези блокове е като след бомбардировка.

Става ясно, че за последните три години в квартала са били изградени шест нови паркинга – при бл. 19, при бл. 8, бл. 23, 33, 35 и 40, и е направено и благоустрояване на пространствата около тях и 16 блок.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here