Катя Димитрова е новия областен управител на област Кюстендил

Губернаторът встъпи официално в длъжност, бе представена от предшественика си инж. Александър Пандурски, който и подари комплект химикалки

Катя Димитрова, новият областен управител на област Кюстендил встъпи днес официално в длъжност. Тя е от квотата на Има Такъв Народ.

По традиция тя получи подарък комплект химикалки от своя предшественик инж. Александър Пандурски, с които да разписва важните за жителите на областта решения.

Катя Димитрова

Пред медиите Димитрова бе официално представена от досегашния губернатор в присъствието на заместниците Емил Атанасов и инж. Георги Илинов, и главния секретар Гергана Михайлова, с думите: „Г-жа Димитрова е известен юрист в Кюстендилската гилдия и нейното бъдещо поприще на областен управител ще бъде ново предизвикателство, за което аз като бивш областен управител и моите колеги от областна администрация й пожелаваме един ползотворен мандат”.

„Уважаеми журналисти, първо искам да пожелая приятно изкарване на днешния празник, на гражданите на Областта, които днес празнуват. Благодаря на министър председателят и на Министерски съвет за гласуваното доверие, да реализирам държавната политика на територията на Област Кюстендил. Изминалата година беше тежка, промяната започна и се надявам Новата 2022-ра година да ни донесе много успехи!

Ще поема лична отговорност, на поста, който заемам и заявявам, че всичките си служебни дейности ще изпълнявам отговорно и справедливо!
Моята главна задача от тук на татък ще бъде да защитавам законността и отстоявам справедливостта. Една от първите ми задачи ще бъде да организирам среща, на която ще поканя всички кметове на общини и кметства, представители на изпълнителната власт в областта, с цел да изготвим общи планове, по които да работим съвместно за напред. Тогава отново ще ви поканим на пресконференция, за да ви представим тези планове. Искам също така да отбележа, че всички кметове на общини и населени места могат да разчитат на мен. Ще разрешавам проблеми и ще помагам с каквото мога, тъй като кметовете са най-близо до хората и познават техните нужди и потребности. Заявявам, за каузи от обществен интерес ще подкрепя и работя с всеки кмет, без значение от партийната им принадлежност! Вярвам, че най-голямата ценност на България са хората и грижата за отстояването на техните права е моя!“, заяви новият областен управител Катя Димитрова.

Досегашният областен управител инж. Александър Пандурски отчете като успешен своят мандат.

Считам, че аз заедно с моя екип от заместник областни управители и колегите от Областна администрация дадохме своя принос, ръководена от Гергана Михайлова, като една от основните ни задачи бе провеждането на честни избори – резултатите, от които бяха удовлетворителни за едни и не толкова, за други. Резултатът им не беше оспорен от никого, затова смятам, че честно и отговорно изпълнихме своите задължения. Предизвикателствата, пред които бяхме поставени бяха свързани главно с пандемията от COVID-19. В Кюстендилска област запазихме максимално нормална и спокойна обстановка.”, заяви инж. Александър Пандурски

Като най- важни предизвикателства в работа си бившия губернато отчете решаването на проблема с регионалното сметище в Дупница, пускането му в стоеж и двете сепариращи станции в Кюстендил и Дупница.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here