За десета поредна година книги от продукцията на издателство „Захарий Стоянов“ бяха дарени на Регионална библиотека „Ем. Попдимитров”, а близо 900- те книги са дарени от Фирма „Торготерм“ АД, с директор Бойко Недялков. Над 100 от тях са с автограф на автора и са от личната колекция на Любомир Левчев.

 

На събитието днес в отдел „Изкуство“ на културната институт, присъстваха зам.-кметовете на община Кюстендил Светослав Василев и Росица Плачкова. Тук беше и председателят на Общинския съвет в града – Иван Андонов. Дарението беше направено от Бойко Недялков, заедно с директора на издателство „Захарий Стоянов“ – Иван Гранитски, както и професор Иван Маразов, чийто книги се оказа, че се сред най- четените в библиотеката. Домакин беше директорът на РБ „Емануил Попдимитров“ София Пейчева.

„Започваме годината с едно много щастливо и приятно за библиотеката събитие – извънредно дарение. Благодарим за което“, каза София Пейчева.

„Радваме се, че за пореден път имаме възможност да осъществим едно мащабно, поредно дарение от книги. “, каза Иван Гранитски.


„Винаги е приятно, когато си в библиотека. Аз съм прекарал може би една трета от живота си в библиотеки. Четенето намалява. Любовта към четенето, според мен, е любов към общуването, защото когато четеш някой автор, то ти беседваш с умен човек“, каза професор Иван Мараов.

„Книгата е нещо, което не може да замени никакви други средства. Въпреки, че в съвременния свят електронните устройства вече изместват в много голяма степен книгите. Виждам, че комуникацията със средствата на езика става в все по-малки граници“, каза Бойко Недялков.

На 24 май библиотеката в Кюстендил ще получи традиционното си дарение, когато към него ще бъдат прибавени и томове от личните библиотеки на академиците Васил Гюзелев, Константин Косев и Георги Марков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here