Клиенти без зелен сертификат, газещи забраната за тютюнопушене на закрито, са хванали инспектори на РЗИ в кафене „Астория” в Самоков. Проверката била извършена на 29 декември по сигнал за нарушения до здравната инспекция.

Служителите на  РЗИ Софийска област и представители на МВР –Самоков са установили нарушенията. В заведението имало клиенти, които не разполагали със сертификат за ваксинация или преболедуване нито отрицателен тест за ковид. „На нарушителите са съставени и връчени актове за установяване на административно нарушение.”, съобщи д-р  Розалина Чобанова, директор на РЗИ Софийска област.

От полицията уточняват, че при тях няма регистрирани жалби, свързани с работното време на кафенето и за нарушения на обществения ред. Не са регистрирани и сигнали, че заведението работи нерегламентирано като дискотека.

„При регулярните проверки през миналата година не установени малолетни и непълнолетни в заведението.“, информират от полицията. Уточняват обаче, че в предходни периоди са налагани административни наказания на родителите и управителя заради непълнолетни клиенти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here